Εγγραφή μαθητών στο γυμνάσιο

Θέμα: «Εγγραφή μαθητών στο Γυμνάσιο »

Σχετ.: η με αρ. πρωτ. Φ.19.1/21173/25-11-2020 εγκ. της Δ/νσης Δ.Ε. Β Αθήνας

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η κατάταξη των μαθητών – αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια,  για το σχολικό έτος 2020–2021, θα γίνει με καταχώριση των στοιχείων μέσω web εφαρμογής, σύμφωνα με τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των μαθητών.

Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας θα αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 279 του Ν. 3463/2006, που προβλέπει τα εξής δικαιολογητικά :

  • Απόδειξη λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. ή
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) ή
  • Βεβαίωση ιδιότητας μόνιμου κατοίκου από τον οικείο Δήμο.

Απαιτείται η καταγραφή του Ταχυδρομικού Κώδικα (ΤΚ) της διεύθυνσης κατοικίας των μαθητών.

 Όσοι  απόφοιτοι έχουν αδέλφια που θα φοιτούν και την επόμενη σχολική χρονιά σε Γυμνάσιο ή Λύκειο της περιοχής μας, μπορούν να εγγραφούν εφόσον το επιθυμούν στο ίδιο σχολείο με τα αδέλφια τους. Στις περιπτώσεις αυτές, οι γονείς/ κηδεμόνες  θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης του αδελφού/αδελφής.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση εγγραφής σε ιδιωτικό σχολείο ή εξέτασης για τα Πειραματικά Σχολεία, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία και να συμπληρώσει στο αντίστοιχο σημείο της υπεύθυνης δήλωσης αυτή την πρόθεση.

Επίσης, αν συντρέχει σοβαρός λόγος τοποθέτησης του παιδιού σε άλλο σχολείο, εκτός αυτού που αντιστοιχεί στη διεύθυνσή του, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να υποβάλει αιτιολογημένη αίτηση.

Παρακαλούμε να συμπληρωθεί η επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση και να αποσταλεί μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@1dim-n-psych.att.sch.gr, έως και την  Παρασκευή 11/12/2020.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Γερακίνη Ορσαλία

Κατεβάστε από εδώ την Υπεύθυνη Δήλωση