LA CHANDELEUR- Η Υπαπαντή του Κυρίου Εργαστήριο κρέπας- Atelier “Crêpes”

Η γιορτή της Υπαπαντής ( La Chandeleur), που εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, είναι γνωστή σε όλους σαν ιδανική ευκαιρία για να φτιάξουμε και να… αναποδογυρίσουμε κρέπες.

Αυτό το δημοφιλές έθιμο γνώρισαν και οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας οι οποίοι διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα. Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, στο χώρο του σχολείου μας, δημιουργήσαμε το δικόμας   “Atelier Crêpes” όπου οι μαθητές μας έφτιαξαν και απόλαυσαν τις δικές τους κρέπες. Αυτή η δράση συμπλήρωσε τις ομαδικές εργασίες τους σχετικά με την έννοια και την προέλευση αυτού του εθίμου.

Έμαθαν όλα τα παιδιά ότι με το να αναποδογυρίζει κάποιος κρέπες την Υπαπαντή ( LaChandeleur) , θεωρείται ότι εξασφαλίζει μια συνεχή ευτυχία κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Ο συμβολισμός της κρέπας είναι προφανής: με το στρογγυλό της σχήμα και το χρυσό της χρώμα, η κρέπα συμβολίζει τον ήλιο, πηγή φωτός.

Στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας δεν ξεχνάμε ότι η γλώσσα δεν αποτελεί μόνο μέσο επαφής με τις λέξεις με μοναδικό σκοπό την επικοινωνία αλλά και μέσο γνωριμίας και πρόσβασης σ΄έναν άλλο πολιτισμό.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Παναγιώτα Θανάσουλα ,μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για την πολύτιμη βοήθειά της!

Vive la Chandeleur!

You may also like...