Ενημέρωση για το μάθημα της γαλλικής γλώσσας

Αγαπητοί γονείς,


Εύχομαι να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας και να αντιμετωπίζετε αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση με δύναμη και αισιοδοξία!


Σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία των γαλλικών σας ενημερώνω ότι θα πραγματοποιείται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me. (www.e-me.edu.gr) Πρόκειται για μια πλατφόρμα που προσφέρεται για διαδραστικές δραστηριότητες, κάτι πολύ σημαντικό για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και όχι μόνο.


Όπως θα διαβάσετε στον Οδηγό για μαθητές, στον Τοίχο της κυψέλης( θα πατήσετε πάνω δεξιά μόλις μπείτε στην κυψέλη μας) θα  συνεργαζόμαστε και θα επικοινωνούμε (ασύγχρονα) για το μάθημα. Εκεί, θα βρίσκουν οι μαθητές τις δραστηριότητες που τους προτείνω. Κάποιες θα παραπέμπουν σε εξωτερικούς συνδέσμους και κάποιες στα Αρχεία Κυψέλης δηλαδή το φάκελο που θα τους αποθέτω έγγραφα κειμένου, παρουσιάσεις ή βίντεο.  Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχουν όλοι δυνατότητα εκτύπωσης, έχω προσπαθήσει να μην χρειαστεί εκτύπωση για τα φύλλα εργασίας και να μπορούν να απαντηθούν ηλεκτρονικά.

Στόχος είναι η εμπέδωση της διδαγμένης ύλης, να αξιοποιήσουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, διατηρώντας επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. 

Οδηγίες για την είσοδο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου. Επειδή όμως, είναι πιθανό να δυσκολευτείτε , σας αποστέλλω τον σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει κατ’ ευθείαν στην κυψέλη μας (ψηφιακή τάξη).

Για τους μαθητές του Ε΄1:

https://e-me.edu.gr/groups/E1NEOPSYCHIKO

Για τους μαθητές του Ε΄2

https://e-me.edu.gr/groups/E2NEOPSYCHIKO

Για τους μαθητές του ΣΤ΄1

https://e-me.edu.gr/groups/ST1NEOPSYCHIKO

Για τους μαθητές του ΣΤ΄2

https://e-me.edu.gr/groups/ST2NEOPSYCHIKO

Για να γίνει ένας μαθητής μέλος μιας κυψέλης πρέπει σε κάθε περίπτωση  να υποβάλει αίτημα συμμετοχής ή να αποδεχτεί πρόσκληση συμμετοχής από  τον υπεύθυνο της κυψέλης, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον εκπαιδευτικό.

Σας περιμένω στην πλατφόρμα,

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Μέρμηγκα

You may also like...