Άμφισσα 2013

       Η ΣΤ΄ τάξη ολοκληρώνει το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα

                                          στην Άμφισσα  ?


          Η Στ τάξη του σχολείου μας ύστερα από την καθοδήγηση των δασκάλων της  στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης αλλά και διαθεματικά στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, Μαθηματικών, Ερευνώ και Ανακαλύπτω, Γεωγραφίας, Ιστορίας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, ολοκλήρωσαν φέτος το  Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Το Δάσος Πηγή Ζωής» με τη συνεργασία του ΚΠΕ Άμφισσας (των εκπαιδευτικών μελών-επιστημόνων του), καλύπτοντας όλους τους άξονες και τους στόχους που είχαν τεθεί .

Η διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 με έρευνα πεδίου ,

εξερεύνηση,  αναγνώριση , καταγραφή χλωρίδας και πανίδας ,τη βιοποικιλότητα, τον

ανθρώπινο παράγοντα και την παρέμβασή του, τη συλλογή υλικού και τέλος πικνίκ στον  «Εθνικό Δρυμό Παρνασσού».

Κατόπιν στο ΚΠΕ της Άμφισσας έγιναν παρουσιάσεις επιμέρους θεμάτων του προγράμματος ,παρατήρηση του υλικού που είχε συγκεντρωθεί στο εργαστήριο Βιο-λογίας, διαδραστικά παιχνίδια .

Στο κάστρο της Άμφισσας  την επόμενη μέρα το πρωί συνεχίστηκε το πρόγραμμα πεδίου με την ανάβαση, την περιβαλλοντική εμπλοκή του τοπίου καθώς και τις ιστορικές πτυχές του κάστρου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Η εξέδρα εκδηλώσεων του Δήμου στο πλάτωμα  αποδείχθηκε ιδανική για να στηθεί και θεατρικό παιχνίδι με το μύθο του ΕΡΥΣΊΧΘΟΝΑ, επεξεργασμένο κείμενο από τους Θωμά Καραβένζα και Θωμά Πανάγου από το ΚΠΕ. .

Η επίσκεψη κατόπιν  στο μοναδικό Παγκόσμια Παραδοσιακό Βυρσοδεψείο που ακόμα λειτουργεί όπως και τότε?.. και των υπολοίπων εγκαταλελειμμένων κτισμάτων, των άλλοτε πολλών ίδιων εργαστηρίων, μας άφησε άναυδους, ανταμείβοντάς μας θετικά.

Για του λόγου το αληθές δείτε τα πειστήρια παρακάτω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[slideshow post_id=”936″]