ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Ο σύλλογος The Hope Runners-Δρομείς Ελπίδας διεξήγαγε τον 1ο Αγώνα Μηδενικών Διακρίσεων  την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στο ΟΑΚΑ. Ένα γεγονός που συνέβαλλε σε ένα ηχηρό μήνυμα, αυτό της μηδενικής διάκρισης σε κάθε φυλετική ή εθνική καταγωγή, θρησκεία ή πεποιθήσεις, φύλο, ηλικία, αναπηρία, γλώσσα, οικονομική κατάσταση ή ταυτότητα φύλου σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1Ο Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού, παιδιά με όρεξη, ενσυναίσθηση και πολλές ευαισθησίες, βλέποντας τη δασκάλα τους να προετοιμάζεται για την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, ζήτησαν από εκείνη να τρέξουν όλοι μαζί έναν αγώνα!   Έτσι ξεκίνησαν όλα..

Αυτές τις επιθυμίες, ένας εκπαιδευτικός οφείλει κατευθείαν να τις πραγματοποιεί. H δασκάλα τους, κα Λένα Πουλημένου δεν μπορούσε να διανοηθεί καλύτερο αγώνα από αυτούς του calendar του 2023 , ώστε να συμμετάσχει με τους μαθητές της τάξης της. Γνωρίζοντας δε τους Δρομείς Ελπίδας, το έργο τους, την προσφορά τους, τους πιλότους, τους  κυλίνδρους, τις οικογένειες όλων εκείνων των παιδιών που τρέχουν με τα αμαξίδια. Ο Διευθυντής του Σχολείου κος Γιώργος Τόλιας, αγκάλιασε εξαρχής την πρωτοβουλία αυτή με μεγάλη θέρμη.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης, με τις δασκάλες τους κα Λένα Πουλημένου, κα Ειρήνη Υφαντή και την κα Μαρία Κρικέτου  κατάφεραν με moto ισχύς εν τη ενώσει να κινητοποιήσουν 185 μαθητές του 1ο Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού και να τρέξουν στο ΟΑΚΑ 14/5/2023 με αρωγό τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ Γαλάνη, ο οποίος τίμησε το σχολείο κάνοντας την εκκίνηση στο παιδικό km, απονέμοντας τα μετάλλια στους μαθητές, φορώντας το ειδικά σχεδιασμένο για τον αγώνα μπλουζάκι του σχολείου μας, χορηγία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παρουσία των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού καθόρισε τον σημερινό αγώνα, πλημμύρισαν την εκκίνηση παιδικές φωνές, ενθουσίασαν και έδωσαν δρομικό παλμό στο ΟΑΚΑ. Οι μαθητές έτρεξαν με την ψυχή τους συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους,  τους μπαμπάδες τους και τις μαμάδες τους, τιμώντας σήμερα και τη γιορτή της μητέρας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μικροί και μεγάλοι, όλοι μαζί ένα σε αντίστοιχες δρομικές δράσεις με κοινό ερέθισμα την ευαισθησία των μαθητών απέναντι στο αθλητικό πνεύμα.