Ανακοίνωση για τον αγιασμό

Τη Δευτέρα 14/9/2020 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Στις 14:40 μ.μ. σήμερα το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε νέες οδηγίες σχετικά με την λειτουργία των σχολείων για τη Δευτέρα 14/9/2020, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο προγραμματισμός του σχολείου. Ζητούμε την κατανόηση των οικογενειών για την σύγχυση  που τυχόν δημιουργήθηκε.

Ο αγιασμός θα γίνει στις 11.30 στο προαύλιο με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και κατόπιν ο ιερέας θα περάσει από τις τάξεις όπου θα βρίσκονται οι μαθητές. Τα παιδιά θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία.  Επίσης, η ημέρα θα αφιερωθεί στην προσαρμογή και εκπαίδευση των παιδιών στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και κυρίως στην ασφαλή χρήση της μάσκας.

Στις  8:15 θα προσέλθουν οι μαθητές όλων τάξεων και θα κατευθυνθούν στις αίθουσές τους. Παρακαλούμε να συμβουλευτείτε το σχεδιάγραμμα των τάξεων που ακολουθεί.

Για τους  μαθητές της Α’ τάξης μόνο:  Τα παιδιά θα παραλάβουν οι δασκάλες τους κατά την είσοδό τους. Οι γονείς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο  σχολείο λόγω των αυξημένων υγειονομικών μέτρων προστασίας για τον COVID-19. Παρακαλούμε για τη διακριτική και με αποστάσεις παρουσία των γονιών έξω από το σχολείο.

Όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 12:15 από τις δύο εξόδους στην οδό Σολωμού σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έχει αναρτηθεί στις αντίστοιχες εξόδους του σχολείου.

Την Τρίτη 15/9/2010, το σχολείο θα λειτουργήσει με 6ωρο πρόγραμμα από 08:15 μέχρι 13:15.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Τα παιδιά θα εισέρχονται στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους. Οι δωρεάν μάσκες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δική τους .

Τέλος,  σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο  (ΦΕΚ Β 3838/09.09.20) οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/ κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.  Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για την έναρξη λειτουργίας του Ολοήμερου.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

Δείτε την ανάθεση διδασκαλίας των τμημάτων με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι τμημάτων 2020-21