Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία

Την Πέμπτη 23/1/2020 οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του σχολείου μας:συμμετείχαν στο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία “Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο”. από τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

Το πρόγραμμα προωθεί τη συνύπαρξη, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή, την αλληλεγγύη, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και το σεβασμό στη μοναδικότητα του καθενός.

Πιο συγκεκριμένα τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Σ.Κ.Ε.Π.:
– Προετοιμάζουν τον μαθητή/την μαθήτρια στην αποδοχή της διαφορετικότητας
– Αναδεικνύουν την σημασία της μοναδικότητας του καθενός

Τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους υποδέχτηκαν τον κ. Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, Συντονιστή  Βιωματικών Παρεμβάσεων, και άτομο με κινητική αναπηρία  και τον κ. Κωνσταντίνο Σαμαρά,  εκπαιδευτικό, Motivational Speaker και εκ γενετής κωφό.

Τα 12 τελευταία χρόνια, ο Σ.Κ.Ε.Π. υλοποιεί “Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία” εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας τα οποία απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου, εντός ή/και εκτός του σχολείου. Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία, επιδιώκει να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.