Υπενθύμιση: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Η σίτιση στο ολοήμερο ακολουθεί κάποιες διαδικασίες, οι οποίες απαιτούν τη συνεργασία σας. Η μη τήρηση των οδηγιών που σας έχουμε στείλει δημιουργεί πολλά λειτουργικά προβλήματα στην τραπεζοκόμο και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και αποσυντονίζει τα παιδιά, ειδικά τα μικρότερα.

Σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες και τις αναλύουμε:

  1. Το φαγητό θα το βάζετε σε ξεχωριστό μικρό τσαντάκι, όχι στην τσάντα του σχολείου, για να το ανεβάζουν τα παιδιά στον επάνω όροφο που βρίσκονται τα ψυγεία και οι αίθουσες όπου γευματίζουν.
  2. Στο τσαντάκι, εκτός από το τάπερ με το φαγητό, να υπάρχει και πετσετάκι-σουπλά, κουτάλι ή πιρούνι (όχι μαχαίρι) και χαρτοπετσέτες ή υγρά μαντηλάκια. Σε περίπτωση αδερφών, να έχει κάθε παιδί τα πράγματά του στο δικό του τσαντάκι, δηλαδή να μην περιμένει κάποιο παιδί το μεγαλύτερο αδερφάκι του να του δώσει τα πράγματά του, διότι πιθανότατα θα βρίσκεται σε άλλη αίθουσα και συχνά το …ξεχνάνε.
  3. Το τάπερ να είναι πλαστικό, όχι μεταλλικό, όχι γυάλινο.
  4. Σε περίπτωση που δεν χρειάζεται ζέσταμα το φαγητό, να γράφετε πάνω στο τάπερ «ΟΧΙ ΖΕΣΤΑΜΑ»
  5. Όλα τα σκεύη -τσαντάκι, τάπερ, πετσέτα, κουτάλι, πιρούνι- να είναι μαρκαρισμένα με το όνομα και το τμήμα του παιδιού σε εμφανές σημείο. Τα ανώνυμα αντικείμενα μπερδεύονται, πάνε σε λάθος ιδιοκτήτη και ο πραγματικός ιδιοκτήτης κλαίει!

Επειδή θέλουμε τα παιδιά μας χαρούμενα και τη λειτουργία του σχολείου αποτελεσματική, παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις ανωτέρω οδηγίες.