Νέα Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στον Κήπο της Βιβλιοθήκης

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Αγαπώ και Παίζω με τα Βιβλία

Δράσεις Εργαστηρίων Φιλαναγνωσίας για παιδιά

Ένα διαδραστικό βιωματικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, εγκαινιάζει φέτος η βιβλιοθήκη του ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Σκοπός των συναντήσεων είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, μέσα από την ενεργό εμπλοκή των παιδιών σε αναγνώσεις, διαλογικές δραστηριότητες και συμμετοχικές δράσεις προσέγγισης των βιβλίων.

Στόχος του προγράμματος είναι να ξεδιπλώσουμε με τα παιδιά τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Θα τα ξεφυλλίσουμε, θα τα σχολιάσουμε, θα τα μυρίσουμε, θα τα ζωγραφίσουμε, θα τα παίξουμε, θα τα τραγουδήσουμε. Θα τα συναντήσουμε στα θεατρικά μας παιχνίδια, στις εικαστικές μας δημιουργίες, στις επιστημονικές μας παρατηρήσεις, στις οικολογικές μας αναζητήσεις.

Ακολουθώντας το μοντέλο του gamebased learning, το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε δύο ενότητες:

1.     Επεξεργασία βιβλίου, με αναγνώσεις, αφηγηματικές τεχνικές, διαφοροποιημένες οπτικές και διαμεσολαβημένες συζητήσεις.

2.     Δημιουργική έκφραση, με εργαστήρια ζωγραφικής, εικαστικών, παιχνιδιού ρόλων, δημιουργικής γραφής και θεατρικού παιχνιδιού

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα (κάθε δεύτερο Σάββατο), στον κήπο της βιβλιοθήκης και θα απευθύνονται σε ομάδες παιδιών, των παρακάτω ηλικιών:

 Α’ Ομάδα: Παιδιά Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού (10.00-11.15)

 Β’ Ομάδα: Παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού, (11.15- 12.30)

 Γ’ Ομάδα: Παιδιά Ε’, Στ’ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου (12.30- 13.45)

Τα βιβλία μάς «κλείνουν το μάτι», μας καλούν να τα ανακαλύψουμε και να τα αγαπήσουμε από την αρχή!

Πρώτη συνάντηση Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΠΑ (www.okapa.gr) και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ

ΣΟΦΙΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ