Ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στο παιδικό βιβλίο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, στο σχολείο μας οργανώθηκαν συναντήσεις  των τάξεων με συγγραφείς κατά το πρώτο 15θήμερο του Απριλίου. Στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας, οι προσκεκλημένοι μας συνομίλησαν με τα παιδιά, παρουσιάζοντας κάποιο θέμα και απάντησαν σε όλες τους τις ερωτήσεις.

 “Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε”  η αφίσα είναι έργο του Λιθουανού εικονογράφου Kęstutis Kasparavičius

Η συγγραφέας πάνω από εβδομήντα παιδικών βιβλίων, κα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, επισκέφθηκε τους μαθητές της Α’ τάξης.  Τα παιδιά της Α’ τάξης της πήραν συνέντευξη με αφορμή το βιβλίο της “Η σκυλίτσα μας ο Πλούτο”, το οποίο είχαν διαβάσει και συζητήσει στις τάξεις τους και εκείνη τους αφηγήθηκε ένα παραμύθι από τη συλλογή της “Στη γειτονιά του Ήλιου”.  Από την επίσκεψή της και μετά έγινε για όλους μας η “κα Λότη”.  Μικροί και μεγάλοι περιμένουμε την επόμενη ευκαιρία να ξανασυζητήσουμε μαζί της!

Τα παιδιά της Γ΄τάξης συναντήθηκαν με τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη που τους αφηγήθηκε μια ιστορία με θεατρικό τρόπο, τους χάρισε την πασχαλίτσα της αφήγησης Πες Πες και συζήτησαν μαζί της για το πώς γράφει κανείς παραμύθια και ιστορίες.

Η συγγραφέας Εύη Παπαδοπούλου συνάντησε τους μαθητές της Δ΄τάξης και τους παρουσίασε τα αρχαιολογικά παραμύθια: πώς αντλεί την έμπνευσή της μέσα από την επιστήμη της, την Αρχαιολογία. Έμαθαν τόσα πολλά για τις ανασκαφές εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και λύνοντας τις απορίες τους.

«Ο βασιλιάς Αταξίδευτος», έκανε ένα θαυμαστό ταξίδι με συνταξιδιώτες του τα παιδιά του Ε1 και Ε2 του σχολείου μας. Με συντροφιά τους εκπαιδευτικούς και τη συγγραφέα του βιβλίου και παράλληλα εκπαιδευτικό της Θεατρικής Αγωγής του σχολείου μας, Νάνσυ Τρικκαλίτη σκέφτηκαν, συζήτησαν, ζωγράφισαν τις περιπέτειες του και πήραν συνέντευξη από τους ήρωες μπαίνοντας στην ψυχή κ το μυαλό τους! Όλοι μαζί, στο τέλος, ανακαλύψαμε πως το πιο σπουδαίο ταξίδι, αυτό που μας κάνει πλούσιους και δυνατούς, είναι το ταξίδι που κάνουμε για να ανακαλύψουμε τελικά τον Εαυτό μας και την Αγάπη!

Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου επισκέφτηκε την τάξη Στ2 και συζήτησαν για τη ζωή, τη σκέψη, τα όνειρα και τα βιβλία και πώς αυτά αλληλοεπηρεάζονται. Γνωρίσαμε μια επιτυχημένη συγγραφέα παιδικής (και όχι μόνο) λογοτεχνίας με χιούμορ, φαντασία, δημιουργικότητα και παιδική ψυχή !!!

Ένα νησί μικρό, τόσο μικρό, όσο ένα περπάτημα χωρίς λαχάνιασμα. Ένα νησί τόσο δα, ανάμεσα σε άλλα. Το νησί με τα πιο όμορφα νερά του κόσμου όλου……Το νησί με τα τιρκουάζ νερά!…Απέναντι το νησί με τις σπασμένες πέτρες, η γυναίκα που κοιμάται!”  Ευχαριστούμε τη συγγραφέα Εύη Γεροκώστα, για το ταξίδι που προσέφερε στους μαθητές του Στ1.

You may also like...